Dictionary

Bangla to Bangla

Dictionary

Bangla to English

Dictionary

English to Bangla


টঙ্কর এর ইংরেজি অর্থ

এই অনলাইন অভিধান ব্যবহার করার জন্য আপনাকে ধন্যবাদ, আমরা লক্ষ লক্ষ ব্যবহারকারীকে বিনামূল্যে এই অনলাইন পরিষেবা দিয়ে আসছি- যাতে তারা খুব সহজে এবং দ্রুত তাদের জ্ঞানভান্ডারে আরও কিছু নতুন শব্দ যোগ করতে পারে...


টঙ্কর : (p. 419) ṭaṅkara the twang of a bowstring; any similar sound (টাকার টঙ্কর). 27)

 


Write your word as a english/bangla and click to search button for the meaning of english.


টলটল
(p. 419) ṭalaṭala expressing: crystal clearness or slight movement of any liquid. টলটলানি n. state of being or looking crystal clear; slight stir or movement; stagger; state of being on the verge of downfall or a crash. টলটলানো v. to look crystal clear; to move or stir slightly; to stagger; to be on the verge of downfall or a crash. টলটলায়মান a. staggering; on the verge of downfall or crash (টলটলায়মান সিংহাসন); (rare) looking crystal clear or stirring slightly. টলেটলে a. (of a liquid) crystal clear. 45)
টুকা২
(p. 423) ṭukā2 to sew up, to stitch up. 48)
টিকা৪, টেকা
(p. 423) ṭikā4, ṭēkā to stay (ঘরে টেকা); to last (ঘড়িটা টিকবে); to endure or survive (ধোপে টেকা); to stand test or scrutiny (যুক্তি টেকা); to remain alive or continue to live (এ রোগী টিকবে না). 13)
টপতোলা
(p. 419) ṭapatōlā shaped as a small concave mound. 35)
টিকলি
(p. 423) ṭikali a small piece (আখের টিকলি); an ornament for the head, a tiara, an aigrette. 8)
টাকা
(p. 419) ṭākā a rupee; money (টাকা করা); wealth (টাকার মানুষ). টাকা ওড়ানো v. to squander or fritter away money. টাকা করা v. to make money, to acquire money; to amass wealth. টাকা খাওয়া v. to accept bribe. টাকা ঢালা v. to spend or invest money. টাকা ভাঙানো v. to change a coin or a currency note. টাকা মারা v. to misappropriate money; to defalcate or embezzle. টাকার কুমির (dero.) a very rich man, a moneyed man. টাকার গরম pride of wealth. টাকার মুখ দেখা v. to begin to earn or obtain money, to come to money; to begin to be solvent; to see good days. টাকার বাজার money market. টাকার মানুষ a moneyed man, a wealthy man. ̃ওয়ালা a. moneyed; wealthy, rich. ̃কড়ি, ̃পয়সা n. money; wealth. টাকার শ্রাদ্ধ squandering of money, pouring money down the drain. 64)
ট্যাঁস, ট্যাঁশ
(p. 423) ṭyām̐sa, ṭyām̐śa (dero.) Eurasian. 107)
ট্যাকস, ট্যাক্স
(p. 423) ṭyākasa, ṭyāksa a tax, a duty. 108)
ট্যাংরা
(p. 423) ṭyāṃrā a species of small scaleless river fish. 106)
টাইপ
(p. 419) ṭāipa a printing type, a type; a model or pattern, a kind, a type (নানা টাইপের লোক); a typical specimen, a type (নাটকের টাইপচরিত্র); typewriting (সে টাইপ জানে). টাইপ করা v. to typewrite, to type. টাইপ-করা a. typewritten, typed. 54)
টুলি
(p. 423) ṭuli (used as a sfx.) a locality, a colony or quarters, a town (কুমোরটুলি). 60)
টেকো২
(p. 423) ṭēkō2 bald, glabrous. 71)
ট্যাকসি, ট্যাক্সি
(p. 423) ṭyākasi, ṭyāksi a taxi, a taxicab. 109)
টিকিট
(p. 423) ṭikiṭa a ticket; a postal stamp, a postage-stamp (usu. ডাকটিকিট); nomination of a political party for election. টিকিট কাটা v. to purchase or buy a ticket, to book; to punch a ticket. টিকিট কেনা v. to purchase a ticket, to book; to purchase postage stamps. ̃ঘর n. a booking-office. ̃পরীক্ষক n. a ticket-examiner. ̃বাবু, ̃মাস্টার n. a booking-clerk. ̃সংগ্রাহক n. a ticket-collector. বিনা টিকিটে ভ্রমণ travelling without tickets. 18)
টাটানো
(p. 419) ṭāṭānō to be inflamed. টাটানি n. inflammation. চোখ টাটানো v. to be stricken with eyesore; (fig.) to be envious of. 72)
Lipishree Bangla Font
Lipishree
Download
View Count : 2070235
SutonnyMJ Bangla Font
SutonnyMJ
Download
View Count : 1767381
SolaimanLipi Bangla Font
SolaimanLipi
Download
View Count : 1364611
Eid Mubarak Bangla Font
Eid Mubarak
Download
View Count : 720497
Amar Bangla Bangla Font
Amar Bangla
Download
View Count : 697254
Monalisha Bangla Font
Monalisha
Download
View Count : 594062
Nikosh Bangla Font
Nikosh
Download
View Count : 543732
Bikram Bangla Font
Bikram
Download
View Count : 541974

close

Translation tools...

Privacy Policy   GDPR Policy   Terms & Conditions   Contact Us
ওয়েবসাইটটি পছন্দ হলে লাইক দিন